Aviator Racing keret hálózása

Ügyfeleink, PPG siklóernyősök gyakran feltették a kérdést, hogyan kell a keretnegyedeket behálózni. Mivel e művelet nem képez tecnológiai titkot természetesen ezt a tudást mindig megosztottuk. Tekintettel arra, hogy gyakran szükség lehet az elszakadt hálózás cseréjére ezúton közkincsé tesszük ezt a tudást. Fotók hamarosan!
 
  1. Fogd be a keretet a satuba a középső egyenes résznél.
  2.  Először a keret vízszintes zsinórjait célszerű befűzni. Végy egy darab 50-es damilt, kb. 50 cm-es darabor, majd hajtsd félbe. Ezt fűzd be az első furatba és vezesd ki a cső végén.
  3.  A damil hurkán bujtasd át a hálónak szánt zsinórt, majd azzal húzd be a csőbe, át a furaton.
  4.  Ezután a segéd damilt - nyilván nem a vele szembe lévő lyukba fűzöd - hanem a mellette levőbe. Egy kampó (pl. meghajlított gombostű) segítségével húzd ki azon a lyukon át, ahova a háló zsinórját kell fűzni. A zsineg át a damil hurkán, majd annak segítségével húzd be. Ezt ismételgesd, amíg végig nem érsz.  Figyelj, a zsinórzat párhuzamosságra!
  5.  Ha végig értél, az utolsó furatból a mellette lévőbe kell visszahúznod a zsinórt, és enyhe feszítés után megkötni. A csővég felőli oldalra ne felejts egy alátétet kötni a zsinórra. 
  6.  Minden negyedben egy közös furat van a függőleges, és a vízszintes zsinórok számára!
  7.  Ugyan így történik a függőleges zsinórok behúzása. Figyelni kell arra, hogy a függőleges, és vízszintes zsinórok összefeszüljenek, és felvegyék a kosárformát.
  8. Túlzottan nem szabad a zsinórokat megfeszíteni, deformálhatja a keretet!
  9. Kellemes szórakozást!